APK Menu sluiten

APK in Grave en omstreken

APK bij CarXpert Garage van Keijsteren

Alle auto’s in Nederland moeten volgens de wet regelmatig gekeurd worden, behalve auto’s van vóór 1960.  CarXpert Garage van Keijsteren helpt jou graag met je APK in Grave en omstreken!

Het is verstandig om je auto op tijd te laten keuren, zodat je nog genoeg tijd hebt om tot de APK-vervaldatum actie te ondernemen. Je kunt je auto al tot twee maanden (60 dagen) vóór de vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. De originele vervaldatum wordt gehanteerd en niet de keuringsdatum.

Wat is een APK?

keuringsrapport APKAPK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Bij een APK worden alle belangrijke milieutechnische en veiligheidsaspecten van de auto gecontroleerd. Let op, dit is géén vervanging van de onderhoudsbeurt. Er wordt alleen gekeken naar een standaard lijstje met controlepunten, zoals het profiel van de banden, de remmen en de verlichting.

Alle controlepunten worden ingevoerd bij de RDW, waaruit het keuringsrapport ontstaat. Hier kun je ook zelf jouw gegevens opzoeken, vul je kenteken hier in.

Hoe vaak een APK?

De frequentie van de APK hangt af van de leeftijd van je auto. Oude auto’s moeten vaker gekeurd worden dan nieuwe auto’s. Bij nieuwe benzine-auto’s hoef je pas na vier jaar een APK keuring uit te voeren, die daarna elke twee jaar herhaald moet worden. Na acht jaar is een APK elk jaar verplicht.

Bij nieuwe Diesel en LPG auto’s gelden weer andere regels. Dan word je de eerste keer na drie jaar en vervolgens elk jaar verwacht.

De APK wordt uitgevoerd door onze gediplomeerde keurmeester. Vaak wordt de keuring gecombineerd met een onderhoudsbeurt. Dat is ook voor jou voordelig! Vraag naar de voorwaarden in onze CarXpert garage.

Wat kost het?

De APK keuring is gratis wanneer je deze tegelijkertijd laat uitvoeren met een onderhoudsbeurt. Heeft je auto in het afgelopen jaar nog een onderhoudsbeurt bij ons gehad, dan kost enkel de losse APK slechts €15,-*. In alle overige gevallen kost de losse APK €40,-* (prijswijzigingen voorbehouden).

Vraag ons gerust naar meer informatie over de kosten!

Auto afgekeurd?

Is je auto afgekeurd, dan helpen wij je goed verder! Je mag in ieder geval ná de vervaldatum niet meer met de auto de weg op, behalve om naar de garage te rijden. Wij begrijpen dat dit lastige situaties met zich mee kan brengen. Wij helpen je verder met passende service, zoals een vervangende auto of een snel verholpen mankement.

Ben je het echt niet eens met de afkeuring, dan kun je ter plekke bezwaar maken. Een medewerker van de RDW komt dan kijken of de afkeuring terecht is.